Δελτία Τύπου

Συμμετοχή στο έργο COSMOS

Η Εκδοτική Αθηνών και το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» ξεκίνησαν την υλοποίηση του έργου COSMOS το οποίο στοχεύει στην καταγραφή της Ελληνικής Μυθολογίας στις λογοτεχνικές και εικαστικές της παραδόσεις, μέσα από τρόπους και εργαλεία που θα επιτρέπουν την οπτικοποίηση των συσχετισμών των τριών βασικών στοιχείων των μύθων: των ιστοριών, των προσώπων, και των τόπων όπου διαδραματίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cosmosapp.gr

 

Στο πλαίσιο του έργου οι φορείς διεξάγουν μία έρευνα μέσω ερωτηματολογίου με στόχο την καταγραφή των απαιτήσεων που μπορεί να έχει ο χρήστης μίας τέτοιας παρουσίασης της Ελληνικής Μυθολογίας. Το ερωτηματολόγιο εστιάζει στην έρευνα της σχέσης του κοινού με το έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλίο, με τη χρήση του διαδικτύου και τα διαδικτυακά εργαλεία μάθησης και τέλος με την Ελληνική Μυθολογία και τους τρόπους πρόσληψής της. Οι απαντήσεις σας θα βοηθήσουν τους φορείς να διαμορφώσουν και να επιλέξουν τις προδιαγραφές του έργου.

 

Λάβετε μέρος στην έρευνα που θα βρείτε εδώ. Λίγα μόνο λεπτά από το χρόνο σας θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες σε μία αξιόλογη προσπάθεια. Ευχαριστούμε!

 

Το έργο COSMOS χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ (Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία).

 


ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

τεμάχια -

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ

Εισάγετε λέξη κλειδί

Κατηγορία Έκδοσης

NEWSLETTER

Εισάγετε το e-mail σας, για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδοτική Αθηνών Α.Ε.

Σόλωνος 47, 10672 Αθήνα

Τηλ: 210-3608911 - 13
Φαξ: 210-3608914

Email: [email protected]